tiistai 3. marraskuuta 2009

Halloweenherkuttelua


Noidat kurkkivat ikkunoista ja kurpitsanaama virnuili pimeydessä. Halloween oli täällä taas.

Olin lupautunut kummilasten vahdiksi koko viikonlopuksi ja päätimme Omankullan kanssa pistää bileet pystyyn mukuloille. Tarjolle pantiin lepakon koipia ja aivomuusia, eli kanankoipia (yllätys!) ja porkkana-perunamuusia.

Jälkiruokatarjoamukset olivat ylitsevuotavia: suklaafondueta hedelmien ja vaahtokarkkien kanssa; haudankaivajan mutakakkua sekä aivohyytelöä. Lapset tykkäsivät eniten mutakakusta matoineen, itselle maistui aivohyytelö.

Mutakakun ohje on otettu Me Naiset -lehdestä varmaankin jo kymmenen vuotta sitten. Kakku on syntisen herkullinen, eikä ollenkaan työläs tehdä vaikka munanvalkuaiset pitääkin vaahdottaa. Suosittelen seurassa syötäväksi ettei tule ahmittua.

Mutakakku

175 g margariinia
200 g suklaata
3 keltuaista
2 dl sokeria
3 valkuaista
1 dl vehnäjauhoja

  • Lämmitä uuni 175C.
  • Voitele ja jauhota irtopohjavuoka.
  • Sulata rasva ja suklaa yhdessä vesihauteessa.
  • Erottele valkuaiset ja keltuaiset ja vaahdota valkuaiset vaahdoksi.
  • Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
  • Lisää suklaarasvaseos keltuissokerivaahtoon yhdessä vehnäjauhojen kanssa. Vatkaa hyvin.
  • Kääntele valkuaisvaahto varovasti seoksen joukkoon.
  • Paista 30 min. Tortun pitää jäädä keskeltä raa'ahkoksi.
  • Tarjoa kakku vasta jäähtyneenä jotta se on jähmettynyt. Jos madot ei kiinnosta, tarjoa lisukkeena vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.

1 kommentti:

  1. Että miten "myöhään" tätä kommenttia laitan mutta tässä kakussa on hauska idea! :)

    Hauskaa Halloweenia sinulle! =)

    VastaaPoista