perjantai 12. maaliskuuta 2010

Tortilla kääriytyy tomaattiin


Uudet keittokirjani ovat olleet mukavaa luettavaa ja sivujen nurkat ovat koirankorvilla hyvien reseptien merkiksi. Ensimmäisenä testasin Jamie Oliverin tortilloja. Tortilloistahan saa vaikka mitä: fajitaksia, quesadilloja, burritoja... Tässä ohjeessa täytteenä on avokadoa, juustoa, korianteria ja chiliä ja vaikka mukaan voisi liittää esim. kanaa tai lihaa, niin niitä ei makujen runsauden vuoksi osannut kyllä kaivata.

Jamien resepti oli isommalle porukalle, omani on kahdelle. Minulla sattuu myös olemaan snadi vuoka, jossa kaksi käärylettä lepäilevät mukavasti.


Avokadotortillat kahdelle

Kastike
1 prk tomaattimurskaa
3 valkosipulin kynttä
1 limen mehu
Suolaa, mustapippuria

Täyte
2 kypsää avokadoa
1 limen mehu
Suolaa, pippuria
1 punainen chilipaprika
Kourallinen korianteria
100 g cheddar-juustoa
2 tortillaa
1/2 prk ranskankermaa

Uuni 200 C

  1. Sekoita kastikeainekset kattilassa, anna poreilla miedolla lämmöllä.
  2. Koverra avokadojen sisus ja mössää se kulhossa haarukalla.
  3. Purista joukkoon limen mehu ja lisää mausteet.
  4. Silppua chili.
  5. Raasta juusto.
  6. Öljyä vuoka, lusikoi sinne sitten tomaattikastiketta kunnes pohja peittyy.
  7. Täytä tortilla avokadoseoksella, juustolla, chilillä ja korianterilla.
  8. Kietaise rullalle ja aseta vuokaan. Tee samoin toiselle tortillalle.
  9. Kauho kääryleiden päälle loput tomaattikastikkeesta ja ripottele loput juustot.
  10. Lusikoi komeuden päälle ranskankermaa. Itse käytin 12-prosenttista ja se ei sulanut ollenkaan uunissa vaan pysyi oudosti kasassa. Ehkä rasvaisempi versio voisi olla parempi.
  11. Paista uunissa noin 15 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti