tiistai 20. huhtikuuta 2010

Grillikauden-avaus-pizza


Kevään koittaessa grillaus tulee mieleen ennemmin tai myöhemmin. Minulla yleensä ennemmin ja naapurit osaavat jo olla hämmästelemättä kinosten seasta nousevia savukiehkuroita. Grillasin sitten täpinöissäni normaalia isomman määrän broilerin rintoja - ensimmäiset grillailut maistuvat aina taivaalliselta ja myönnän että ahneus otti vallan.

Ylijääneestä lihasta piti keksiä jotain hyvää syötävää ja kurkkaus pakastimeen auttoi päätymään pizzaan. Päätös oli erinomainen ja tulos hämmästyttävän maukas, joten kokemus on jaettava kanssanne.

Käytin pohjana Pirkan valmiita pakastepohjia joille sivelin tomaattimurskan ja ketsupin sekoitusta. Päälle ripottelin tuhdisti grillattua kanaa, kevätsipulia ja tuoretta tomaattia, rouhin vielä hieman mustapippuria ja kuorrutin kaiken nuoren emmentalin ja iäkkään cheddarin sointuvalla sekoituksella.

Paistoaika 225 -asteisessa uunissa oli reilu kymmenisen minuuttia eli juuri sopivasti jälkiruoan valmisteluun. Mutta se onkin sitten oma tarinansa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti