tiistai 12. lokakuuta 2010

Kotijuustoa pannulla


Kokeilin syksyiseksi jälkiruoaksi paistettua kotijuustoa. Sain ystävältäni ohjeen, jossa juustoviipaleet paistetaan pannulla voissa ja tarjotaan tuoreiden hedelmien kera.

Kotijuustohan on se valkoinen mauton ja hajuton juusto, jota hämäläisissä talouksissa vieläkin tehdään itse ainakin joulupöytään. Neutraalin olemuksensa vuoksi se sopii erinomaisesti yhteen erilaisten makujen, suolaisten ja makeiden.

Käytin Valion rasiassa myytävää Kotijuustoa (taisi olla HYLA). Paistoin vajaan sentin paksuisia viipaleita, mutta ne olisivat saaneet olla hieman paksumpia jotta olisivat pysyneet paremmin koossa. Makuun se ei vaikuttanut.

Tarjosin herkun punaherukkahillon (kiitos äiti!) ja pistaasipähkinöiden kanssa. Makuyhdistelmä toimi kuin mummo potkukelkalla, sujuvasti ja luontevasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti