sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Merenelävät al Forno


Lueskelin eilen maailman kauneinta keittokirjaa eli Tessa Kirosin Venezia -teosta. Kuvat, tekstien asettelut, värimaailma, kaikki on siinä viimeisen päälle harkittua - mukaan lukien ylellisen leveä musta samettinen merkkinauha (keittokirjassa!).

Myös useimmat reseptit ovat käyttökelpoisia. Sain inspiksen sunnuntailounaaseen Capesante al forno -nimisestä ruokalajista, suomeksi kampasimpukoita uunissa.

Kampasimpukat ovat kohtuuttoman kalliita, joten sovelsin. Ostin siikafileen ja sen seuraksi vain pari kampasimpukkaa. Ruokalajin idea on ihanassa voi-persilja-valkosipuli-öljy -seoksessa johon kalat/simpukat haudataan ja kuorrutetaan vielä leivänmuruilla. Kuuma uuni paahtaa aineksista upean, täydellisen makuisen herkun.

Seoksen teet näin:
1 pieni ruukullinen persiljaa
2 rkl sitruunamehua
1 kiinalainen valkosipuli (sellainen yksikyntinen)
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl pehmeää voita
suolaa
mustapippuria
korppujauhoja (reseptissä leivänmuruja)
  • Uuni 200 C
  • Hakkaa persilja pieneksi silpuksi.
  • Lisää muut ainekset paitsi korppujauho ja sekoita lusikalla yhteen.
  • Asettele kalat/simpukat öljyttyyn astiaan ja lusikoi seos päälle niin että se peittää ne.
  • Ripottele päälle korppujauhoa.
  • Laita vuoka uuniin noin 15 minuutiksi. Nosta sen jälkeen lämpöä 250 asteeseen ja anna olla vielä noin 7 min tai kunnes korppujauho alkaa ruskistua.

Tarjoile esim. vihreiden papujen ja tuoreen leivän kanssa.
Leipä on oleellinen jotta saat kaavittua viimeisetkin pisarat ihanasta liemestä suuhusi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti