maanantai 18. huhtikuuta 2011

Mantelipuuro on supertuorepuuro


Talven Ruoka-Gloriassa oli mielenkiintoinen resepti, jota piti kokeilla: mantelipuuro. En ollut aiemmin törmännyt kyseisen kaltaiseen reseptiin, joten piti hieman googlailla. Elävää ravintoa nauttivilla on blogeissaan ja keskusteluissaan vaikka minkälaisia tuorepuuroja, joista osa kuulosti herkullisilta ja osa suoraan sanottuna ällöttäviltä. Makuasia, totta kai. Yksi googliin (lue: haaviin) osuneista oli Quinoaa! -blogi, jossa oli vastaavanlainen puuro-ohje.

Puuro maistui uudella tavalla hyvältä: paahteinen manteli ja mausteet yhdistyivät hienosti marjojen kanssa. Tätä teen varmasti uudestaan. Alla on minun versioni Glorian reseptistä.

Tuore mantelipuuro
(2 annosta)

100g kuorettomia manteleita
2 dl kevytmaitoa
1 banaani
2 rkl ruokosokeria
1/2 tl kanelia
1/2 tl vaniljasokeria
1/2 tl sitruunan mehua
1-2 dl marjoja (pakaste/tuore/kuivattu)

  1. Paahda mantelit kuivalla pannulla kunnes ovat kivasti ruskistuneita.
  2. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna pyöriä kunnes massa on tasaista.
  3. Aseta osa marjoista kulhon pohjalle, kaada puuro päälle, aseta loput marjat päälle. Minä käytin pakastemarjoja.
  4. Nauti heti.
PS. Haluaisin kiinnittää huomionne kuvaan, jossa etualalla on minun tekemäni ja taustalla Glorian versio puurosta. Ovat kuin samalta kuvausjärjestelijältä, vai mitä? (...NOT!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti