tiistai 31. toukokuuta 2011

Varovaisuutta myös vadelmien kanssa

Tiesittekös että ulkomaiset (pakaste)vadelmat ovat olleet terveysriski jo kauan ennen kurkkuskandaalia?

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira kehottaa kevään juhlien järjestäjiä välttämään ulkomaisten pakastevadelmien käyttöä kuumentamattomina. Eri puolilla maata on viime vuosina esiintynyt useita norovirusepidemioita, joiden epäillään aiheutuneen ulkomaisista pakastevadelmista.

Ruokamyrkytysten välttämiseksi ulkomaisia vadelmia pitäisi käyttää vasta riittävän kuumentamisen jälkeen. Ulkomaista alkuperää olevat pakastevadelmat tulee joko keittää tai ainakin pitää kuumana vähintään 2 minuutin ajan 90 asteessa.

Elintarvikkeen alkuperämaa on ilmoitettava pakkauksessa, jos alkuperämaan pois jättäminen voi johtaa kuluttajaa harhaan. Pakastetut ulkomaiset marjat voivat olla Suomessa pakattuja, joten pelkkä pakkaajan nimen tarkistaminen ei riitä ilman alkuperämaan tarkistamista.

Katsokaatten siis tarkkaan millä vadelmilla kakkunne koristelette!

Lue koko tiedote täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti