sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Helppo raparperi-kirsikkakompotti

Raparperi on hyvää ja mielelläni teen siitä torttuja ja muita leivonnaisia. Mutta mitä tehdä jääkaapissa majailevalle ylijäämävarrelle? Kun piirakan teko ei innosta, mutta jotain makeaa tekee mieli, on raparperikompotti oiva ratkaisu. Yhdestäkin reiluhkosta varresta riittää jäden päälle ainakin neljään annokseen. Tätä voi muuten nauttia myös vaikka viilin kanssa kuten kuvasta näkyy.

Raparperi-kirsikkakompotti
Noin neljälle

1 reilun kokoinen raparperin varsi (noin 2 kourallista paloja)
6 kirsikkaa
0,75 dl fariinisokeria
0,5 dl vettä
1 tl vaniljasokeria

  • Pilko raperperi
  • Halkaise kirsikat, poista kivet.
  • Laita ainekset kattilaan ja keitä hiljakseen kunnes raparperi on mössöytynyt mutta kirsikat vielä kiinteähköjä.
  • Jäähdytä
Nauti jäätelön kanssa. Jos jotain jää yli, kokeile aamupalalla viilin tai jugurtin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti