sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Synttärikahvittelua


Juhla kuin juhla niin yleensä teen kaikki tarjottavat itse. Tänä talvena työkiireet ovat olleet tavallista vaativampia, eikä energia riittänyt kokkailuhommiin. Ystäväni R. on viimeisen vuoden aikana harjoitellut voileipäkakkujen tekemistä siihen malliin, etten hetkeäkään epäröinyt pyytää häntä valmistamaan suolaisia tarjottavia synttärikutsuilleni.

Päädyimme yksissä tuumin savulohi- sekä palvikinkkukakkuun. Kun ymmärsin heti alkuunsa olla raastamasta R:n hermoja mikromanageroinnillani, niin sain ihanat, maukkaat tarjottavat, jollaisia en ikäpäivänä olisi itse saanut kasaan.

Makean kakun tilasin Herkkuja Älisiltä kotileipomosta, ja vaikka täyte-ym. toiveet esitin pikapikaa Wienin matkalla ollessani, sain juuri mitä halusinkin: maukkaan suklaakakun jonka täytteenä oli vanijakiisseliä, suklaamoussea ja päällä musta salmiakinmakuinen marsipaani.

Aivan kuin tämä ei olisi ollut riittävästi, R. yllätti vielä tuomalla tullessaan suklaa-sitruunatuorejuustokakun. Vieraat tykkäsivät - niin minäkin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti