sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Muhkea kuivakakku kahvipöytään


Luin kerran jostain Sikke Sumarin haastattelusta, että hän leipoo usein (kuiva?)kakkuja ja syö palasen joka päivä. Jokapäiväinen kakkupala kuulostaa hyvältä, mutta siihenkin kyllästyy. Sen sijaan sunnuntain pitkällä aamiaisella kakkupala on kahvin paras kaveri.

Vaihtelen reseptejä ja kokeilen uusia, mutta usein taikinaan tulee lisättyä pähkinöitä, mausteita tai banaania. Eilen vuorossa oli banaani-pähkinäkakku amerikan tyyliin. Taikina on tuhti ja syötävää riittää varmaankin juhannussunnutaille asti - jääpähän enemmän aikaa vaikka pyöräilyyn!

Banaani-pähkinäkakku

200 g voita
4 dl sokeria
3 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl maitoa
1 banaani
100 g pähkinöitä oman maun mukaan, rouhittuna
60 g suklaata rouhittuna

Uuni 175C
  • Voitele ja korppujauhota rengasvuoka
  • Vaahdota voi ja sokeri. 
  • Lisää munat yksitellen, voimakkaasti vatkaten. 
  • Lisää banaani
  • Sekoita kuivat aineet, pähkinät ja suklaarouhe keskenään ja lisää maidon kanssa vuorotellen.
  • Kaada taikina vuokaan.
  • Paista noin tunti alimmalla uunin tasolla.
Pakastan kakusta yleensä isoja kimpaleita, joista riittää 2-3 viipaletta. Pakastaminen pitää tehdä samana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti