sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Raparperikastike jäätelölle

Kevät on jo sen verran pitkällä että satoa alkaa jo olla tarjolla.  Minulle yksi ihanimmista on raparperi. Piiraat, kiisseli, mehu, keitto...

Tänään tähtäimessä oli kastike jäätelön kaveriksi. Kun maltat rauhassa keitellä, liemi paksuuntuu mukavasti ilman vippaskonstejakin.

Raparperikastike
1kg raparperia paloina
2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
8 dl kylmää vettä
  1. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.  
  2. Kaavi vaahto pois. 
  3. Vähennä lämpö miedoksi ja anna hautua ilman kantta noin tunti.  Voit antaa olla pidempäänkin jos seos on vielä turhan ohutta.
  4. Anna jäähtyä kunnes haaleaa. Tarjoile vaniljajäätelön tai jogurtin kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti