keskiviikko 14. elokuuta 2013

Kaalia, kaalia!


Alan näköjään iän myötä pitää sellaisista ruoka-aineista, jotka vielä muutama vuosi sitten eivät mitenkään onnistuneet maistumaan hyviltä. Homejuusto, selleri ja kaali ovat jokainen pikkuhiljaa hiipineet keittiööni, sen kummempaa numeroa tekemättä, mutta pysyvästi. 

Kulinaarimuruja kirjoitti blogissaan viime kuussa Namikaalista, jonka alkuperäinen repseti on Sikke Sumarilta. Repetin yksinkertaisuus ja se, ettei kaalia hauduteta hengiltä uunissa, kertoivat että kyseessä voisi olla minulle sopiva ruokalaji. Kaalikaupoille siis!

Vähän valjulta tuntui ajatus pelkän kaalin popsimisesta, joten tuunasin alkuperäistä ohjetta pähkinöillä. Lisäksi paistoin uunissa pekonia rapeaksi lisukkeeksi. Kyllä tätä tulee toistekin tehtyä. 

Siken kaalinami

2 kesäsipulia
Oliiviöljyä paistamiseen
Kesäkaali - mitä isompi sitä useammalle paistosta riittää
Mustapippuria
Suola
1 rkl Dijon-sinappia
½ rkl juoksevaa hunajaa
Korppujauhoja
Suolaamattomia pähkinöitä (esim. pähkinäsekoitus)
Voita

Uuni 175C

  • Silppua sipulit varsineen, hauduta öljyssä hetki
  • Silppua kaali ohueksi, poista kanta. Lisää sipulin joukkoon vähitellen.
  • Pyörittele pannulla lempeällä lämmöllä kunnes ainekset ovat pehmenneet hieman, älä anna ruskistua
  • Mausta suolalla ja pippurilla. 
  • Lisää sinappi ja hunaja, sekoita ja anna hautua vielä lyhyen hetken. 
  • Kaada seos vuokaan, päälle korppujauhoja, pähkinäsekoitusta ja voinokareita.


Anna olla uunissa 45 min - tunnin. Satsi on valmis kun pinta on kevyesti ruskistunut.

Tarjoile paistetun pekonin ja raejuuston kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti