sunnuntai 4. elokuuta 2013

Sipulikastiketta ja savulohi kiittää


Kuten olen aiemminkin kirjoittanut, itse savustettu kala on ihan parasta.Muikut, siika, ahven, lohi; mikä vaan käy. Tänään savustin lohta ja kaveriksi sille tein sipulikastikkeen.

Ohje on vanha ja kuului lapsuudenkodissani perinteisiin kesäruokiin. Siihen saa mukavasti käytettyä sipulinipun varret ja näin ne eivät kuivetu jääkaapissa.Kastikkeen lempeä maku pitää hienosti pintansa suolaisen savulohen kanssa, mutta toimii loistavasti myös pelkkien perunoiden kera. Jos oikein haluat fiilistellä niin nauti herkkua ruisleivän päällä välipalana.

Yhden nipun varsista saa pienen kastikkeen josta riittää kerta-annos neljälle.


Kesäinen sipulikastike

Yhden sipulinipun varret
2 rkl voita
1 dl kermaa
suolaa
mustapippuria

Pilko varret, hauduta niitä hetki voissa.
Lisää kerma ja mausteet.
Anna tekeytyä miedolla lämmöllä 10-15 min



1 kommentti:

  1. A food blog! Excellent Laura! :) I must check out your recipes, but I can tell you already that the pictures have got my taste buds dancing! Some english text would actually be appreciated, google translate is not doing a good job working with Finnish ;)

    VastaaPoista