perjantai 17. lokakuuta 2014

Valkosipulimuusia ja miesmureketta

Tottahan se on, kuten usein sanotaan: talven tullen vatsa (ja mieli) kaipaa tuhdimpaa ruokaa. 

Tuhdin määritelmän täytti hyvin valkosipulivoilla kruunattu perunamuusi ja miehen tekemä lihamureke,  jonka juju oli uunissa paahdettu pekoni. Järjettömän hyvää kotiruokaa! 

Muusi ja mureke tehtiin siis molemmat ihan tavallisesti, joten en toista ohjeita tässä. 

Valkosipulivoi oli tehty jo aiemmin muuhun tarkoitukseen ja loppu meni nätisti kuuman perunasoseen  päälle sulamaan.

Pekonikastikkeen pohjana oli murekkeen paistoliemi, jonka keitin kokoon ja suurustin kermalla sillä välin kun pekoni ruskistui uunissa  (180°C, muutama minuutti).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti