lauantai 16. heinäkuuta 2016

Grillatut vihannekset eikä muuta tarvita


Ikinä en ole pitänyt keitettyjen vihannesten mausta.  Tai siis eihän ne maistu miltään! 
Kun viitisen vuotta sitten keksin grillata kasviksia, avautui ihan toisenlainen makumaailma.  Parsalla aloitin ja jatkoin muilla kasvimaan tuotteilla. 

Parsa on ihanaa,  mutta muitakin hyviä on vaikka kuinka.  Porkkana, erityisesti uuden sadon,  makeutuu entisestään; kaali rapeutuu ja saa uutta makua ja tomaatti, tuo perinteinen grilliruoan lisuke,  saa liekeistä lisää makua.

Kukkakaalia kokeilin ensimmäisen kerran viime vuonna. Sen kanssa pitää olla huolellinen jotta lopputulema on maukas ja rapea.  Liian miedolla lämmöllä tuloksena saattaa olla nahistunut viipale.  Öljyä pitää sivellä riittävästi ettei pinta vain kuiva.

Niin, mausteeksi riittää öljy grillausvaiheessa ja tarjoiltaessa ripaus sormisuolaa ja mustapippuria.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti