perjantai 30. syyskuuta 2016

Kanaa Ayam Percik

                       

Ostin malesialaisen keittokirjan, Amazing Malaysian by Norman Musa. Ensimmäinen kokeilu päättyi erittäin hyvissä merkeissä, vatsa liian täynnä ja chilin hehku kitalaessa.



Ayam percik tarkoittaa kanaa sitruunaruohon ja kurkuman kanssa kookosmaidossa. Kastike tuoksuu upealle - ja niin varmaan rappukäytäväkin. Aineksia ei ollut liikaa ja esimerkiksi chilitahnan voi halutessaan tehdä itse tai käyttää valmista.

800 g kanan rintaa (käytin minuuttipihvejä)
2 sitruunaruohotankoa soseutettuna tai sitruunaruohotahnaa
1rl kurkumaa
Suolaa

Marinoi fileitä tunti tai pari.

Sillä välin voit valmistella kastikkeen pohjan:

Soseuta keskenään paksuksi massaksi:
4 shalottisipulia
4 valkosipulinkynttä
5 cm pala tuoretta inkivääriä
2 sitruunaruohon tankoa (alaosa, loput voi laittaa kastikkeeseen antamaan makua)
Hieman vettä notkistamaan

Kun marinointiaika on täynnä, aloitat kastikkeen teon.

Ruskista leikkeet öljyssä, siirrä lautaselle odottamaan

Kaada soseutettu seos pannulle pieneen öljyttilkkaan ja paistele kunnes tuoksu valtaa keittiön. 
Lisää joukkoon chilitahnaa (käytin ihan purkista). Aloita varovasti ja lisää myöhemmin jos tarvitsee. Minä käytin 6tl kaiken kaikkiaan, reseptissä ohjeistetaan 4 ruokalusikallista (!!!). 
Lisää 1tl kurkumaa
Lisää 1 rkl  tamarind-tahnaa (saa hyvin varustetuista K-marketeista ainakin), tai korvaa se limemehulla.
Paistele hetki.
Lisää joukkoon 200ml purkki kookosmaitoa.
Maistele.
Minä lisäsin vielä 1rkl fariinisokeria, suolaa, mustapippuria ja lisää maisteltuani tavallista sokeria makua pehmentämään.
Kun maku on kohdillaan, laita kanat kastikkeeseen ja anna hautua leppoisalla lämmöllä kannen alla sen aikaa kun riisi kiehuu.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti